DHP TÜZÜK

Madde 1: 

1- Platformumuzun adı: Demokratik Haklar Platformu, kısa adı DHP’dir.

2- Platformumuzun amblemi, kırmızı zemin üzerine; çark, başak ve yıldızdan oluşur.

3- Platformumuzun merkezi Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da bulunur.

Madde 2: 

Platformumuzun Amacı;

1- Platformumuz; Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da işçi sınıfının, emekçi köylülüğün, öğrenci gençliğin, kadınların üretim ve yaşam alanlarında demokratik ve ekonomik haklarının kazanımı ve ilerletilmesi için mücadele eder, bu amaç uğruna örgütlenme faaliyetleri yürütür.

2- Platformumuz; Dünya halklarının baş düşmanI emperyalizme, onun yerli işbirlikçisi kapitalizme, faşizme, ırkçılığa ve her türden gericiliğe karşı sosyalizm mücadelesi yürütür.

3- Platformumuz; tüm dünyada haksız savaşlara karşı, haklı savaşları destekler. Dünya proletaryası ve emekçilerin anti-emperyalist, anti-faşist, mücadelesiyle birlikte; ulusal bağımsızlık mücadelesi yürüten ezilen ulusların haklı mücadelesini destekler ve enternasyonal dayanışmayı güçlendirir.

4- Platformumuz; Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkını (UKKTH ) kayıtsız şartsız savunur.

5- Platformumuz; her bir bireyin cinsel kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa ve baskıya uğramasına karşı durur; her türlü erk-egemen baskılara karşı çıkar. Bu minvalde yürütülen mücadeleleri sınıf perspektifi içerisinde ele alırken, cins ayrımcılığına karşı mücadele yürüten demokratik kitle örgütleri ile dayanışma içerisinde olur.

6- Platformumuz; Emperyalist tekellerin kâr uğruna insanlığın yaşam alanlarına karşı açtığı savaşa karşı; doğayı ve insanlığın geleceğini korumak için mücadele eder.

7- Platformumuz; Sosyalizm uğruna verilen mücadele de kendi gücünü esas alır; emperyalizm ve yerli işbirlikçileri kapitalizme ve faşizme karşı yürütülen mücadele de mücadele dostlarıyla aynı mevzide ortaklaşmayı önemser; birlikte mücadele yürütür.

8- Platformumuz; Yukarıda maddeler halinde sıralanan mücadele temelinde gönüllü faaliyetleri yürütecek olan, kadın, erkek, gençliği kendi bünyesinde toplar. Her birey gönüllülük temelinde platformuzun çalışmalarına katılır, hiyararşik yapılanma içerisinde görevler alır.

Madde 3:

Platformumuz Bileşenleri:

Öncü Partizan 

Partizan Gençlik 

Proleter Kadın Hareketi

Yeni Demokratik Sendikal Birlik

Platformumuz bu bileşenler içerisinde; komisyonlar aracılığıyla çalışmalar yürütür.

Önceki İçerikYerel yönetimler politikamız nasıl olmalıdır?
Sonraki İçerikDersim’de süreç değerlendirme toplantısı